احیای طرح انفاق

ساخت وبلاگ

انفاق، یکی از فضایل اخلاقی که در اسلام به طور مکرر به آن سفارش شده است، و در قرآن نیز به آن پرداخته شده است. این واژه از ریشه «ن ـ ف ـ ق» به معنای کم شدن، نابود شدن، هزینه کردن، مخفی کردن و پوشاندن است .

انفاق اصطلاحاً به اعطای مال یا چیزی دیگر در راه خدا به فقیران و دیگر راههای مورد نیاز گفته می‌شود. قرآن با واژگان و تعابیری دیگر نیز به این موضوع اشاره کرده است؛

مانند: صدقه یا صدقات (بقره/ 271  ۲۶۳- ۲۶۴)

زکات با مشتقات آن (مائده/55) اعطاء (لیل/5) ،

ایتاء (بقره/177؛ نور/ 22) ،

جهاد کردن با مال (توبه/41)،

قرض الحسنه دادن به خداوند (بقره/245- حدید/11- 18)

 اطعام (بلد/14 – انسان/8)

رزق (نساء/8)

همچنین آیات مربوط به پاره‌ای تکالیف مالی، مانند پرداختن زکات (بقره/43- 83) یا کفاره (مائده/89- 95) را می‌توان از مصادیق انفاق (به معنای عام آن) دانست. البته در مواردی معدود، مراد از واژه انفاق در قرآن مفهومی جز معنای اصطلاحی دانسته شده است.

ناامنی و نابودی جوامع از پیامدهای ترک انفاق

تأمین امنیت جامعه اسلامی در برابر دشمنان خارجی و ناهنجاریهای داخلی نیاز به صرف هزینه دارد و کوتاهی در این زمینه و فرو گذاشتن انفاق باعث می‌شود که سپر حفاظتی نظام اسلامی و جامعه تضعیف شود و مسلمانان در معرض خطر و نابودی قرار گیرند:

«و اَنفِقوا فی سَبیلِ اللّهِ ولا تُلقوا بِاَیدیکُم اِلَی التَّهلُکَةِ؛ در راه خدا انفاق كنيد و خود را به دست خويش به هلاكت نيفكنيد »(بقره/195) برطبق نظر برخی، مقصود از انفاق در این آیه کمک به هزینه‌های جنگ و جهاد است (نمونه، ج۲، ص۳۷ - ۳۸ ) ؛ ولی برخی مفسران، انفاق به فقیران و نیازمندان جامعه را نیز مصداقی از آیه فوق دانسته‌اند. (قلم/17 – 24).

 مفهوم دیگر آن این می تواند باشد که با انفاق اموالتان را بیمه کنید.

 

 قرآن توجه می دهد پاداش انفاق کنندگان در راه خدا هفتصد برابر است و خدا برای هر کس که بخواهد افزون می گرداند (بقره/261)

افق...
ما را در سایت افق دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 8ofoghenasibeob بازدید : 130 تاريخ : پنجشنبه 18 آذر 1395 ساعت: 19:04