شعار مرگ بر آمریکا

ساخت وبلاگ

پرسش. آیا شعار مرگ بر امریکا وضعیت دیپلماسی ایران را درنظام بین المللی تضعیف می‌نماید؟

 

 

جمهوری اسلامی ایران بر اساس قانون اساسی که چکیده و محور اصلی اهداف، افکار، آرمان ها و ایده آل های ملتی است که تابع مکتب اسلام است و به تعبیر مقام معظم رهبری میثاق بزرگ ملی و دینی و انقلابی ماست، «روزنامه جمهوری اسلامی19/4/79»، سیاست خارجی خویش را بر اساس نفی هر گونه سلطه جویی و سلطه پذیری، حفظ استقلال همه جانبه و تمامیت ارضی کشور، دفاع از حقوق همه مسلمانان و عدم تعهد در برابر قدرت های سلطه گر و روابط صلح آمیز متقابل با دول غیر محارب استوار کرده است «قانون اساسی، اصل 152» ناگفته پیداست که وقتی قانون اساسی جمهوری اسلامی چنین رویکردی را برای دستگاه سیاست خارجی مشخص کرده است نتیجه ی بدیهی این رویکرد، تخاصم قدرت های سلطه گری مانند آمریکا با جمهوری اسلامی است. زیرا جمهوری اسلامی علاوه ی بر اینکه خود در برابر هر نوع سلطه جویی مقاومت می کند، مانع از نفوذ و سلطه ی قدرت های سلطه گر بر ملت های مظلومی می‌ گردد که دست یاری به سوی جمهوری اسلامی دراز می‌نمایند.

بر این اساس جمهوری اسلامی ایران در عین خودداری کامل از هر گونه دخالت در امور داخلی ملت های دیگر از مبارزه حق طلبانه مستضعفین در برابر مستکبرین در هر نقطه از جهان حمایت می کند «قانون اساسی، اصل 154» نمونه های بارزی از این حمایت ها را در حمایت جمهوری اسلامی ایران از مردم مظلوم فلسطین، بوسنی و هرزگوین، چچن، افغانستان، عراق، سوریه، لبنان، بحرین،یمن  و... می توان مشاهده نمود. و تمامی اینها بر خلاف و در تضاد با سیاست های دول سلطه گری مانند آمریکا می باشد. پس روشن گردید که جمهوری اسلامی ایران با آمریکا با توجه به اهداف و آرمان های این دو کشور، تضاد و تناقضی ماهوی دارد و تا وقتی که جمهوری اسلامی ایران هویت اساسی خویش را حفظ نموده است قطعا آمریکا با آن در تخاصم و توطئه خواهد بود.

بنابراین ریشه ی شعار مرگ بر آمریکا به همین تضاد اهداف و دخالت های این کشور در امور داخلی کشورمان به ویژه از دوران کودتای 1332 به بعد و بالاخص بعد از انقلاب اسلامی باز می گردد. ذکر این توضیحات به این هدف بود که مشخص شود که سیاست خارجی ما نه تنها هیچ منافاتی با شعار مرگ بر آمریکا ندارد بلکه با توجه به خط صریح مشخص شده ی در قانون اساسی مبنی بر نفی هر گونه سلطه جویی و سلطه پذیری، حفظ استقلال همه جانبه و تمامیت ارضی کشور، دفاع از حقوق همه مسلمانان و عدم تعهد در برابر قدرت های سلطه گر؛ سیاست خارجی جمهوری اسلامی می بایست بازتاب و نمود و تجسم دیپلماتیکی از همان شعار مرگ بر آمریکا بوده و در تمامی مجامع بین المللی باید به دنبال اثبات مظلومیت ملت ایران و خیانت های رژیم ایالات متحده ی آمریکا علیه آن باشد. و این رویکرد با توجه به اسناد فراوان موجود مبنی بر دخالت های صریح آمریکا در امور داخلی ایران، نه تنها هیچ ضرری متوجه وضعیت دیپلماسی ایران را در نظام بین المللی نمی نماید بلکه خود می تواند برگ برنده ای در عرصه دیپلماسی عمومی برای کشورمان محسوب گردد.

  

 سیاست خارجی جمهوری اسلامی بر پایه مبانی و اصول اسلامی بر اساس روابط صلح آمیز و احترام متقابل با سایر کشورها و نفی هر گونه سلطه جویی و سلطه پذیری و دفاع از حقوق مسلمانان و عزت و استقلال کشور استوار شده است.

خداوند متعال می فرماید: «لا ینهاکم الله عن الذین لم یقاتلوکم فی الدین ولمیخرجوکم من دیارکم ان تبروهم وتقسطوا الیهم ان الله یحب المقسطین. انما ینهاکم اللهعن الذین قاتلوکم فی الدین و اخرجوکم من دیارکم و ظاهروا علی اخراجکم ان تولوهم ومن یتولهم فاولئک هم الظالمون» (سوره ممتحنه، آیه 8-9) «خدا شما را از نیکى کردن ورعایت عدالت نسبت به کسانى که در امر دین با شما پیکار نکردند و از خانه و دیارتانبیرون نراندند نهى نمىکند، چرا که خداوند عدالتپیشگان را دوست دارد. تنها شما را از دوستى کسانى نهى مىکند که در امر دین با شما پیکار کردند، و شما را از خانههایتان بیرون راندند، یا به بیرون راندن شما کمک کردند از اینکه با آنهادوستى کنید، و هر کس آنها را دوست دارد ظالم و ستمگر است

بر این اساس، اصل در روابط با سایر کشوره، رابطه مسالمت آمیز، بر پایه احترام متقابل است و کشورهایی که به دنبال سلطه جویی و مقابله با نظام اسلامی هستند از این قاعده مستثنی شده اند. بر اساس مبانی دینی کشور اسلامی نه ظلم می کند و نه زیر بار ظلم می رود «لا تظلمون و لا تُظلمون»(سوره بقره،آیه 279) «نه ظلم کنید و نه ظلم را بپذیرید» و ایستادگی در برابر ظالمان و دفاع از مظلومان وظیفه مسلمانان و کشور اسلامی است «کونا للظالم خصماً و للمظلوم عوناً»(نهج البلاغه، نامه 31) «همواره خصم ظالم و یار و یاور مظلوم باشید» پایبندی به قرار داد ها و تعهدات از اصول روابط خارجی کشور اسلامی است و همه مسلمانان و نظام اسلامی موظف است به حکم «یا ایها الذین آمنوا اوفوا بالعقود»(سوره مائده، آیه 1) «ای کسانی که ایمان آورده اید به عهد و پیمان های خود پایبند باشید.» اما در عین حال هیچگاه اجازه تسلط دشمنان را بر نظام اسلامی نخواهد داد زیرا «لن یجعل الله للکافرین علی المؤمنین سبیلاً» (سوره نساء، آیه 141)«و خداوند هرگز کافران را بر مؤمنان تسلطی نداده است» و عزت و سربلندی از آن مؤمنان است «ولله العزه ولرسوله وللمؤمنین» (سوره منافقین، آیه 8) «عزت برای خدا و رسول او و مؤمنان است»

بر این اساس، مطابق قانون اساسی «سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران براساس نفی هرگونه سلطه جویی و سلطه پذیری، حفظ استقلال همه جانبه و تمامیت ارضی کشور، دفاع از حقوق همه مسلمانان و عدم تعهد در برابر قدرت های سلطه گر و روابط صلح آمیزمتقابل با دول غیرمحارب استوار است.» (قانون اساسی، اصل 152). «رفتارخصمانه آمریکا علیه جمهوری اسلامی» تاریخ معاصر کشورما سندی گویا بر توطئه ه، اقدامات خصمانه و دخالت های آمریکا می باشد که نگاهی گذرا به فهرست آن کافی است تا خوی استکباری این کشور را به نمایش بگذارد و نقاب فریب از چهره آن کنار زند. هر چند پرداختن به جزئیات طومار بلند توطئه ها و شرارت های آمریکا علیه کشورمان، مثنوی هفتاد من خواهد شد اما نیم نگاهی به مهمترین این اقدامات خصمانه، گویایی بسیاری از واقعیت هاست. که در اینجا به نمونه هایی اشاره می کنیم.

 

 و در ادامه مطلب

 

 

افق...
ما را در سایت افق دنبال می کنید

برچسب : شعار مرگ بر آمریکا,شعار مرگ بر آمریکا به زبان انگلیسی,شعار مرگ بر آمریکا به انگلیسی, نویسنده : 8ofoghenasibeob بازدید : 138 تاريخ : پنجشنبه 18 آذر 1395 ساعت: 19:04